dijous, 19 de març del 2020

EDUCACIÓ FÍSICA


EDUCACIÓ FÍSICA PRIMER DE PRIMÀRIA

Benvolgudes famílies;
És important durant aquests dies tenir algunes rutines d’activitat física, així aconseguirem activar el nostre cos amb tots els beneficis que això suposa a nivell físic i psicològic.
En primer lloc cal cercar un lloc adequat, el més ampli possible, amb exposició solar si en tenim l’oportunitat, aprofitau els que teniu espais exteriors dins les vivendes.
També cal tenir en compte el material del que poguem disposar a casa que ens pugui ajudar a generar i dinamitzar l’activitat física.
És un bon moment per compartir moments de moviment i joc en família.
Cal no descuidar els hàbits higiènics, posturals i d’alimentació, és important seguir proposant als infants una dieta sana i adequada al moviment que duguin a terme aquests dies.
Podreu trobar molta informació en xarxa, heu de fer la selecció en base a l’espai que disposau, el material... però des d’aquí vos volem proposar algunes idees.

ALGUNES RECOMANACIONS:

  • Jocs populars ; bolles, baldufes, Jocs de corda o en grup, Xarranca (piso) si teniu per pintar-lo i un lloc adequat…
  • Jocs tradicionals; Io-io. - Jocs amb xapes. - Jocs amb elàstics. - Cadires musicals. - Fer bombolles de sabó. - Hula Hoop. -
  • Habilitats i destreses;- Amb pilotes o amb globus. - Dibuixar amb guixos. - Estirar corda. - Pujar i baixar escales.Agafar pomes amb la boca. - Carreres de culleres amb la boca amb algun objecte.
  • Activitats de ball i danses. - Mocadoret. - Curses de sacs. - La gallineta cega. -
  • Jocs a espai reduït; - 1, 2, 3 pica paret. - Futbol xinès.-Estàtues musicals( Tothom a ballar i quan la música s'aturi, tots quiets! )-Els 4 cantons.-Conillons a amagar ( escondite) - Trobar un tresor( triau alguna cosa per amagar i anau dient calent o fred
  • Jocs de motricitat fina; - Fer avions de papers, comecocos( papiroflèxia en general). Jugar amb fang o plastilina.
  • Estiraments i relaxació; Postures de ioga, audios de meditacions guiades,...

Podreu trobar molta informació en xarxa, heu de fer la selecció en base a l’espai que disposau, el material... des d’aquí només animar-vos a passar-ho el millor possible d’una manera lúdica i activa.
Fins aviat!
Patricia ( mestra d’educació física )
CEIP S’ALGAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada