dimecres, 1 d’abril del 2020

DIMECRES 1 D'ABRIL Jocs Orals

Hola nins i nines i a totes les famílies!


Avui tenim preparada una activitat per a fer tots junts però primer de tot vos explicaré una cosa molt important: la importància d'aprendre a parlar.

Sabeu perquè és tan important que les nines i els nins aprenguin a parlar? A totes les famílies de ben segur quan hi ha un nadó a la casa els fa molta il·lusió cada vegada que aprèn a fer coses noves, com ara, començar a parlar. Així doncs, és important saber que aquí hi ha l'inici d'un procés molt i molt important per a les persones, ja que si no fos per el llenguatge, ens seria molt complicat poder demanar alguna cosa que necessitem, compartir un sentiment o bé, explicar alguna cosa que pensem. Imagineu-vos com seria viure en un món en què ningú ens enten i no podem aconseguir allò que necessitem ni explicar les coses que ens agrada compartir. Potser ens faria enfadar un poc...

Per això, des de l'escola volem que tots i totes sàpiguem expressar-mos molt i molt bé, aprenguem a explicar allò que ens agrada, el que ens fa enfadar, contar algunes coses que ens han passat... I per aprendre a fer tot això, ens agrada molt fer-ho amb jocs! Encara que a vegades no ho sembli, aprenem molt quan juguem. Així que, anem a fer jocs per ser grans parladors!!!

Aquesta setmana començarem amb un joc senzill al que ja hi sabem jugar, però els haureu d'ensenyar als qui jugaran amb vosaltres les normes del joc!

EL JOC DE L'HAVANA 


Com es juga?

  • Un jugador començarà dient: De l'Havana ha vingut una barca carregada de... (per exemple: colors). 
  • El primer jugador dirà un color: blau.
  • El següent jugador haurà de recordar totes les paraules que s'han dit abans i afegir-ne una de nova: blau, groc.
  • Blau, groc, lila... I així consecutivament fins que algú s'equivoqui i haurem de tornar a començar amb un nou tema: De l'Havana ha vingut una barca carregada de... Les idees són moltes: juguetes, menjars, fruites, animals de granja, animals de companyia, animals de la Selva, animals de la Sabana...


Espero que vos ho passeu molt bé amb aquest joc i que aconseguiu recordar moltes paraules i, fins i tot, aprendre'n algunes de noves!


Ànims!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada